Νικόλαος Ζουρμπάνος, MSc, PhD

Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρίκαλα

Ο Δρ. Νικόλαος Ζουρμπάνος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2002. Το 2003 πήρε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Master of Science - M.Sc, in Applied Sport and Exercise Psychology) και το 2008 διδακτορικό τίτλο των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειου και Θεσσαλίας.

   Το 2012 εκλέχτηκε Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Το 2009-2013 συμμετείχε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε πρόγραμμα υγείας για την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας (FP7) ενώ το 2013-2014 συμμετείχε σε πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ ως μεταδιδακτορικός ερευνητής για την καταπολέμηση του καπνίσματος και του αλκοόλ μέσω της άσκησης.

   Tα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα μεγιστοποίησης της απόδοσης στη φυσική αγωγή και στον αθλητισμό και σε θέματα άσκησης και υγείας. Έχει δημοσιεύσεις και είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά και είναι μέλος ξένων διεθνών επιστημονικών οργανισμών καθώς και του European Network of Young Specialists in Sport Psychology- ENYSSP (μέλος ΔΣ) και της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (μέλος ΔΣ).