Έναρξη 8ου Κύκλου Επιμορφωτικών Σεμιναρίων:

 

8 Απριλίου 2017

 

* με δυνατότητα διαδυκτιακής παρακολούθησης

 

                                                                 
   Ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση του 7ου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων: “Ειδικός Αθλητικής Διατροφής”, η επιστημονική ομάδα του Εργομετρικού Κέντρου Διατροφής & Άσκησης “Peak Performance”   ανταποκρίνεται  στο  μεγάλο  ενδιαφέρον σας για γνώση στον τομέα της Αθλητικής Διατροφής  και προχωράει  στη δημιουργία  του 8ου κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων, “Ειδικός Αθλητικής Διατροφής”, υπό την αιγίδα της “Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής” των ΗΠΑ και της εταιρείας προηγμένων συμπληρωμάτων διατροφής για αθλητές "Biomax Performance Nutrition" .
 
 
 
    Πρόγραμμα Διαλέξεων    
 
               

                   

Πληροφορίες

   Είναι γνωστό ότι στον Ελληνικό αθλητικό χώρο υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της Αθλητικής Διατροφής. Αθλητές, προπονητές, γυμναστές και αρκετοί επαγγελματίες υγείας δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διατροφική αγωγή των αθλουμένων, αγνοώντας την αποτελεσματικότητα που επιφέρει στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης, την αύξηση της μυϊκής μάζας και τη μείωση του λιπώδους ιστού.

   Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση του, ο Αμερικάνικος Σύλλογος Διαιτολογίας, οι Διαιτολόγοι του Καναδά και το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθλητιατρικής τοποθετήθηκαν επί τούτου, δηλώνοντας ότι η αθλητική απόδοση, η φυσική δραστηριότητα και η αποκατάσταση, ενισχύονται ιδιαίτερα με την “κατάλληλη διατροφή.

   Σκοπός του σεμιναρίου αυτού, είναι να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις όσον αφορά το ρόλο που κατέχει η διατροφή στη βελτίωση σύστασης σώματος, στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης καθώς και διαφόρων δεικτών υγείας.

 

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε:

   Γυμναστές, Personal Trainers, Προπονητές, Αθλητές, Εργοφυσιολόγους, Διατροφολόγους, Διατροφικούς θεραπευτές, Διαιτολόγους, Ομοιοπαθητικούς, Νοσηλευτές, Επαγγελματίες υγείας και άτομα με γενικότερο ενδιαφέρον στη Διατροφή.

 

Θεματικές Ενότητες:

   Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν σε αυτό το σεμινάριο είναι οι ακόλουθές:

 • Εισαγωγή στη Διατροφή Ασκούμενων και Αθλητών  
 • Μηχανισμοί Παραγωγής Ενέργειας κατά την Άσκηση
 • Μέθοδοι Εργομετρικής και Διατροφικής Αξιολόγησης  
 • Υδατάνθρακες και Άσκηση
 • Λιπίδια και Άσκηση
 • Πρωτεΐνες-Αμινοξέα και Άσκηση
 • Βιταμίνες, Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
 • Υγρά, Ηλεκτρολύτες και Θερμορύθμιση
 • Προαγωνιστικό Γεύμα
 • Διατροφή κατά τη Διάρκεια της Άσκησης
 • Γεύμα Αποκατάστασης
 • "Ζωντανά Περιστατικά με Επαγγελματίες Αθλητές"
 • Σχεδιασμός Διατροφικού Πλάνου για Αερόβια, Αναερόβια και "Μικτά" Αγωνίσματα
 • Διατροφικά Συμπληρώματα, Εργογόνα Βοηθήματα και Βοτανολογία
 • Αναβολικές Ουσίες και Αθλητική Απόδοση
 • Συστάσεις  Άσκησης στα Στάδια της Ζωής 
 • Ιδανικός Χρόνος Θρέψης και Αθλητική Απόδοση

      * Βασική προϋπόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας

 

Εξετάσεις

   Εφόσον ολοκληρωθούν οι θεματικές ενότητες, θα ακολουθήσουν εξετάσεις με το σύστημα της πολλαπλής επιλογής και οι επιτυχόντες θα λάβουν βεβαίωση επιτυχής παρακολούθησης, υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του Σεμιναρίου.

 

Εκπαιδευτικό υλικό

  Όλοι οι σπουδαστές θα λάβουν σημειωματάριο και ξενόγλωσα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Κόστος Σεμιναρίου

  Ενημερωθείτε για το κόστος του Σεμιναρίου καθώς και για τους τρόπους καταβολής των διδάκτρων.

Κόστος

                               

  * Στις άνωθεν τιμές δεν συπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ

 

 Εγγραφές 

   Για να λάβετε την αίτηση εγγραφής μπορείτε να αποστείλετε το e-mail σας στην ακόλουθη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

 Τρόποι Καταβολής Διδάκτρων

   Για τους τρόπους καταβολής των διδάκτρων πατήστε εδώ...

 

                   

  Πληροφορίες

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο κινητό τηλέφωνο: 6945361262 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

k

Διαβάστε συνεντέυξεις μελών που παρακολούθησαν τους προηγούμενους κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων 

v

Για ποιο λόγο επιλέξατε το συγκεκριμένο κύκλο σεμιναρίων;

Δυστυχώς, η ενημέρωση και η εκπαίδευση πάνω στον κλάδο της αθλητικής διατροφής από τη σχολή που έχω αποφοιτήσει είναι ελάχιστη, οπότε δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω επαγγελματικά στις διατροφικές απαιτήσεις που έχει κάποιος αθλητής. Έτσι, αποφάσισα να παρακολουθήσω αυτό το σεμινάριο για να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στην αθλητική διατροφή, ώστε την επόμενη φορά που κάποιος αθλητής ή ασκούμενος ζητήσει διατροφή για βελτίωση της απόδοσής ή της σύστασης σώματος, να είμαι σε θέση να τον αντιμετωπίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ελεάνα Διαμαντοπούλου

n

Τι αποκομίστε από τον επιμορφωτικό κύκλο σεμιναρίων Αθλητικής Διατροφής του επιστημονικού κέντρου Peak Performance;

Ως διαιτολόγος, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τον τομέα της Αθλητικής Διατροφής και να αντιληφθώ τον ουσιαστικό ρόλο της στην απόδοση των αθλητών. Το περιεχόμενο των παρουσιάσεων ήταν πάντα βασισμένο στα συμπεράσματα νέων ερευνών, κάτι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη. Νέες γνώσεις που απέκτησα είχαν σχέση με: α) τη ποιότητα των γευμάτων ανάλογα με τον τύπο της άσκησης, β) το χρόνο λήψης του γεύματος, γ) τη χρήση ή την αποφυγή συμπληρωμάτων διατροφής κ.ά.

Αναστασία Παπαδημητρίου

n

Θα προτείνατε σε άτομα που ασχολούνται με τον ευρύτερο τομέα της Αθλητικής Διατροφής να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό κύκλο;

Ανεπιφύλακτα!! Η αλήθεια είναι ότι ήμουν επιφυλακτική δεδομένου του ότι έχω σπουδάσει και Ελλάδα και Αμερική. Δεδομένου λοιπόν ότι έχω πάρει το master  μου στις ΗΠΑ, περίμενα να βρω ένα απλό επίπεδο επιμόρφωσης. Διαψεύστηκα απλά!!! Οι κύριοι που το οργάνωσαν ήταν επαγγελματίες τόσο ως προς την οργάνωση, όσο και προς την κατάρτιση. Ο Κύριος Δουληγέρης και ο Κύριος Κλειάσιος με βαθιές γνώσεις, υπομονή, συνέπεια και κυρίως μεράκι μας έκαναν όλους λίγο καλύτερους και τελειώσαμε το σεμινάριο πιο ‘’πλούσιοι’’ απ’ ότι το αρχίσαμε. Όποιος θέλει να μάθει περί αθλητικής διατροφής το μόνο που έχει να κάνει είναι να συμμετέχει σ’ ένα από τα καλύτερα ελληνικά σεμινάρια!!!

Ζωή Δημητρίου, MSc

n

   Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 6945361262 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.